Ga naar de inhoud

Over Sambalberg

Omdat wij de klant hoog in het vaandel hebben, en gehoor geven aan zijn of haar wensen, hebben wij diverse andere producten toegevoegd aan ons assortiment bestaande uit sambal en sauzen. Wij willen het onze klanten zo makkelijk mogelijk maken. Door een toenemende vraag aan kruiden en specerijen is dit een voorbeeld van een toevoeging. Ook hierbij selecteren wij zorgvuldig onze groothandels om ons assortiment van een hoge kwaliteit te behouden.

Tot slot voorzien wij klanten ook van boemboe en knoflook. Niet iedereen kan zelf goed kruiden mengen voor de specifieke gewenste smaken die zij willen toevoegen in gerechten. Voor hen maken wij onze boemboe’s. Gerookte knoflook is er tijdens het seizoen om onze klanten ook hierin te voorzien.

Ik streef er altijd naar om een topkwaliteit producten te leveren. Heeft u specifieke wensen? Tips of ideeën? Dan geven wij ook hier graag gehoor aan. Neem gerust contact met ons op.

Peter Rozen

Mijn naam is Peter Rozen. Vanaf jongs af aan ben ik al actief op velen markten en braderieën; eerst in loondienst bij mijn vader en later zelfstandig. Hoewel ik door de jaren heen meerdere beroepen heb uitgeoefend, bleef het vak als marktkoopman mij het meeste aantrekken. Nog steeds sta ik wekelijks op de markt met erg veel plezier.

Op de markt heb ik al meerdere producten verkocht. Momenteel verkoop ik sambal, sauzen, specerijen, boemboe en knoflook. Doordat ik zelf een echte fijnproever ben, en deze producten nauwelijks op een traditionele markt te krijgen zijn, zag ik hierin een prachtige combinatie.

Als ik kijk naar het assortiment, dan is dit afgestemd op de wensen van de klanten. Als fijnproever en kenner van de producten selecteer ik het assortiment zorgvuldig, en geef ik gehoor aan wat mijn klanten graag kopen. Enkele (sambal)recepten ontwikkelen we zelfs zelfstandig! In een beschermde keuken wordt dit later geproduceerd, waardoor wij unieke producten kunnen aanbieden welke nergens anders te koop zijn.

Persoonlijk, kwalitatief en betrouwbaar.

De lekkerste sambal, sauzen, specerijen en boemboe!

Productinformatie

Sambal is de Indonesische naam voor een product dat bestaat uit gemalen Spaanse pepers of rawit en zout, maar er zijn allerlei varianten waarbij ook azijn, gebakken uien, gefermenteerde garnalen (trassi), vruchtensap, suiker en allerlei specerijen toegevoegd worden.

De pepers mogen dan Spaans genoemd worden maar ze werden door de Portugezen naar de koloniën in Azië gebracht. Zo kwamen de pepers in Malakka, Ambon en Oost-Timor terecht. Dus niet vanuit Spanje maar vanuit Zuid-Amerika, de Portugezen hadden namelijk betrekkingen in Brazilië. Voor de komst van de Portugezen werden in Azië gerechten gekruid met gewone peper en gember.

Veel mensen hebben de standaard sambal oelek (een oelek is de stamper die wordt gebruikt in combinatie met de vijzel). Een samballiefhebber heeft vaak ook wat verschillende smaken in huis zoals sambal badjak en sambal manis.

Boemboes zijn fijngewreven kruidenmengsels die worden gebruikt in de Indonesische keuken. Door toevoeging van olijfolie ontstaat een boemboe-pasta. Een boemboe is een mengsel van specerijen en kruiden.

Gerookte knoflook is een resultaat van eeuwenlange ervaring, vakmanschap en zorg. In de tijd dat er nog geen koelkasten bestonden werden er diverse methode gebruikt om levensmiddelen langer houdbaar te maken. Nadat de knoflook volgroeid is, wordt deze geoogst. De knoflook wordt in strengen gevlochten en daarna opgehangen in rookhuizen. De volgende dagen wordt de look regelmatig met de hand omgedraaid om het te drogen. Vervolgens wordt het vuur opgestookt met turf met daaronder houtzaagsel en hangt de knoflook erboven.  De knoflook wordt koud gerookt gedurende 10 dagen. Op vaste tijden controleert men het rookproces dat 8 uur per dag duurt. Enkel de beste kwaliteit knoflook komt hiervoor in aanmerking. Na dit arbeidsintensieve proces is onze knoflook gerookt en klaar om uw bereidingen op smaak te brengen.

Wie graag knoflook gebruikt in zijn gerechten, zal vast en zeker het probleem wel kennen: de knoflook die we doorgaans kopen verdroogt snel en begint te uit te lopen waardoor hij niet meer bruikbaar is. Daarom gooien we veel knoflook ongebruikt weg. Om dit probleem te verhelpen wordt al eeuwen lang in Frankrijk de verse knoflook gerookt. Het zijn dus de witte strengen die u kent uit Frankrijk, maar dan gerookt. Dit is meteen tot het grote verschil. Door de knoflook te roken kan u de streng maar liefst een jaar lang bewaren, zonder tenen die verdrogen, zonder bollen die uitlopen. Nog een voordeel van onze gerookte knoflook is de minimale knoflookadem, dit komt omdat het verse voorjaarsknoflook is, en de groene kiem zich pas veel later ontwikkelt. Tot slot heeft de gerookte knoflook een heerlijk aroma en smaak.

Onze gerookte knoflook gebruikt u op identieke wijze als de gewone knoflook. Door de betere kwaliteit van knoflook gebruikt u er iets minder van. De gerookte knoflook kunt u het best ophangen op een droge, koele en donkere plek.

De smaak wordt door het roken niet beïnvloed en wordt enkel gerookt om de knoflook langer houdbaar te maken.

VRAGEN? TIPS OF SUGGESTIES?